Pepity (pepřové pivní tyčky)
Ingredience
100 g piva, 100 g celozrnné pšeničné mouky jemné, 80-90 g hladké mouky, 30 g oleje, 1 lžička soli, 0,25 lžičky pepře, 5-6 g čerstvého droždí
Postup
Do piva rozdrobíme droždí.
Přidáme všechno ostatní, vypracujeme těsto a necháme 30 minut odpočinout.
Odpočinuté těsto znovu prohněteme a vyválíme na malý obdélník. Ten posypeme sezamem a válečkem ho lehce zatlačíme do těsta.
Rádlem na pizzu nakrájíme tyčky. Přeneseme je na plech s papírem na pečení a při přenášení je natáhneme na délku plechu.
Na plechu necháme kynout, než se zahřeje trouba.
Pečeme při 200°C 15-18 minut.
zdroj: Pekárnománie
Přidáno: 31.7.2015