Slané větrníky

Ingredience

těsto: 250 ml vody, 125 g hery, 220 g polohrubé mouky, špetka soli, 1 lžička sladké mleté papriky, 6 vajec
krém: 300 g másla, 200 g šunkové pěny, 3 lžičky dijonské hořčice, sůl, mletý pepř

Postup

Vodu se špetkou soli a herou přivedeme k varu. Odstavíme, vsypeme mouku smíchanou s paprikou, promícháme, vrátíme na zapnutou plotýnku a na nejnižším stupni mícháme, až vznikne lesklé hladké těsto, které se nelepí na hrnec.

Těsto vyklopíme do čisté mísy a necháme vychladnout.

Do vychladlého zapracujeme jedno po druhém vejce.

Těstem naplníme cukrářský sáček s ozdobnou špičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme větrníky.

Vložíme do trouby vyhřáté na 250°C. Po deseti minutách ztlumíme na 220°C a dopečme dozlatova dalších asi 10 minut.

Vychladlé větrníky pilkovým nožem rozřízneme a naplníme krémem.

Krém: ke změklému máslu přidáme šunkovou pěnu, hořčici a společně vyšleháme do nadýchaného krému. Podle chuti osolíme a opepříme.

Kdo si chce pohrát, může přidat "jazyk" ze sterilované okurky a "oči" z hrášku.

1 dávka - 32 ks

Slané větrníky
Slané větrníky
Slané větrníky
Slané větrníky
Slané větrníky

inspirace na zdobení časopis Katarínka

Přidáno: 31.12.2011