Slané větrníky
Ingredience
těsto: 250 ml vody, 125 g hery, 220 g polohrubé mouky, špetka soli, 1 lžička sladké mleté papriky, 6 vajec
krém: 300 g másla, 200 g šunkové pěny, 3 lžičky dijonské hořčice, sůl, mletý pepř
Postup
Vodu se špetkou soli a herou přivedeme k varu. Odstavíme, vsypeme mouku smíchanou s paprikou, promícháme, vrátíme na zapnutou plotýnku a na nejnižším stupni mícháme, až vznikne lesklé hladké těsto, které se nelepí na hrnec.
Těsto vyklopíme do čisté mísy a necháme vychladnout.
Do vychladlého zapracujeme jedno po druhém vejce.
Těstem naplníme cukrářský sáček s ozdobnou špičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme větrníky.
Vložíme do trouby vyhřáté na 250°C. Po deseti minutách ztlumíme na 220°C a dopečme dozlatova dalších asi 10 minut.
Vychladlé větrníky pilkovým nožem rozřízneme a naplníme krémem.
Krém: ke změklému máslu přidáme šunkovou pěnu, hořčici a společně vyšleháme do nadýchaného krému. Podle chuti osolíme a opepříme.
Kdo si chce pohrát, může přidat "jazyk" ze sterilované okurky a "oči" z hrášku.
1 dávka - 32 ks
inspirace na zdobení časopis Katarínka
Přidáno: 31.12.2011