Sýrové krekry

Ingredience

200 g tvrdého sýra (druh dle vlastní chuti a možností), 200 g másla, 200 g hladké mouky, 2 žloutky

volitelně: sůl, koření na posypání (uzená paprika, mleté chilli, kari, ...)

Postup

Na vál nastrouháme sýr najemno. Přisypeme mouku, lehce ji osolíme (v případě dost slaného sýra není nutné solit), přidáme na kousky nakrájené máslo a žloutky.

Vypracujeme hladké těsto, podle potřeby podsypáváme moukou (ale snažíme se nepřidat jí moc).

Hotové těsto zabalíme do fólie a uložíme na půl hodiny do ledničky.

Odpočaté těsto rozkrojíme na čtvrtiny.

Každý díl rozválíme na kruh o průměru 24-25 cm a nožem nebo rádlem na pizzu ho rozkrájíme na 12 výsečí.

Kdo chce krekry pikantní, podle chuti může kruh těsta před rozkrájením poprášit oblíbeným kořením.

Do každého kousku vypíchneme plastovým brčkem otvory a naskládáme je na plech s papírem na pečení.

Pečeme při 180°C 10-12 minut do zezlátnutí.

zdroj: webspoon.ru/receipt/syrnye-krekery

Přidáno: 4.2.2020