Panna cotta s čokoládou
Ingredience
500 ml mléka, 500 ml smetany ke šlehání, 130 g směsi na panna cottu (prodává např. www.dekordort.cz)
poleva: 200 ml smetany ke šlehání, 100 g hořké čokolády
Postup
Mléko se smetanou přivedeme k varu, odstavíme a za stálého míchání metličkou přisypeme práškovou směs. Stále mícháme až do úplného rozpuštění.
Počkáme, až hmota přestane být vařící (občas promícháme) a rozlejeme ji do malých kelímků nebo misek. Necháme vychladnout a pak uložíme na pár hodin do lednice.
Na plevu přivedeme smetanu k varu, odstavíme a nasypeme do ní nastrouhanou nebo na malé kousky nasekanou čokoládu. Mícháme dokud se čokoláda zcela nerozpustí a nevznikne hladká sametová poleva.
Do každého kelímku nalejeme na panna cottu lžíci čokoládové polevy. Necháme ji ztuhnout a libovolně dozdobíme (šlehačkou, ovocem, ... )
1 dávka - 14 kelímků ( á 100 ml)
Přidáno: 14.10.2024