Babiččino kuře

Ingredience

1 kuře nebo 4 stehna, 50 g másla, 50 g slaniny, 1 velká cibule, 150 g drubežích jater (možno nahradit vepřovými), 400 g těstovin (široké nudle nebo vřetena), 100 g žampionů (nejsou nutné), sůl, mletý pepř, grilovací koření

Postup

Kuře osolíme, vložíme do pekáče, posypeme grilovacím kořením,přidáme máslo a slaninu, zalijeme trochou vody a za občasného přelévání výpekem je upečeme dozlatova. Upečené kuře vyjmeme ze šťávy.
Těstoviny nasypeme do vařící osolené vody, zamícháme a vaříme zvolna do měkka. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Takto připravené těstoviny vysypeme do pekáče s výpekem z kuřete.
Drobně nakrájenou cibulku zpěníme na tuku, přidáme naškrabaná nebo na malé kousky nakrájená játra, krátce je orestujeme, přidáme na plátky krájené očištěné žampióny a vše podusíme. Takto připravenou směs smícháme v pekáči s vařenými těstovinami.
Pečené kuře naporcujeme, porce poklademe na těstoviny a krátce zapečeme.

Babiččino kuře

zdroj: www.ajina-kucharka.wz.cz

Přidáno: 15.12.2007