Bramborové noky s kuřecím masem

Ingredience

500 g bramborovýh noků, 500 g stehenních kuřecích řízků, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, oregano (čerstvé nebo sušené), 1 plechovka krájených rajčat (400 ml), 1 kelímek smetany na vaření (180-200 g)

Postup

Na oleji necháme zesklovatět nadrobno posekanou cibuli.

Přidáme k ní na kousky pokrájené maso a za častého míchání je opečeme. Během opékání je opepříme, až je zcela zatažené, osolíme.

Až je maso s cibulí opečené téměř dozlatova, přidáme na plátky nakrájený česnek a ještě chvilku smažíme. Pak přilejeme celý obsah plechovky s rajčaty, přilejeme trošku vody (necelou půlku plechovky od rajčat), přidáme lžíci čerstvého nebo lžičku sušeného oregana a pod pokličkou 5 minut podusíme.

Poté přilejeme smetanu, promícháme, přivedeme k varu a přisypeme noky. Všechno promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme 5 minut povařit.

Přidáno: 29.9.2019