Bylinkové řízky

Ingredience

6 kuřecích prsních řízků, sůl, mletý pepř, 2 vejce, 250 g bílého jogurtu, strouhanka, hrst zelených bylinek, olej, 8-10 stroužků česneku

Postup

Jogurt s vejci vidličkou rozšleháme na hladkou hmotu. Strouhanku smícháme s posekanými bylinkami v libovolném poměru.

Řízky lehce naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme a vložíme do jogurtu s vejci. Necháme několik hodin uležet.

Na pánvi rozpálíme olej. Česnek oloupeme a každý stroužek trochu rozmáčkneme. Vhodíme je do rozpáleného oleje a necháme osmažit dozlatova. Pak je vyjmeme a v česnekovém oleji smažíme z obou stran řízky, které postupně vytahujeme z marinády a obalujeme v bylinkové strouhance. Strouhanku na řízky při obalování dobře přimáčkneme.

Podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou nebo s bramborovým salátem.

Bylinkové řízky

Přidáno: 4.4.2010