Česnekový králík v nádivce

Ingredience

1 králík, 1 palička česneku, sůl, olej
nádivka: 5 starších rohlíků, 3 vejce, 2-3 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, majoránka, muškátový oříšek, 200 ml mléka, lžíce másla, 1 králičí játra, 1 cibule, zelená petrželka

Postup

Králíka naporcujeme, porce potřeme olejem, osolíme a ze všech stran na ně rozetřeme rozmačkaný česnek. Necháme v chladu uležet do druhého dne.

Rohlíky pokrájíme na kostičky a zalijeme horkým mlékem ve kterém jsme nechali rozpustit máslo. Necháme vsáknout.

K nasáklým rohlíkům přidáme na malé kousky pokrájená játra, rozmačkaný česnek, pokrájenou cibuli, žloutky, osolíme a okořeníme. Dobře promícháme. Nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli.

Pekáč vytřeme olejem a vložíme nádivku. Na ni naskládáme maso a lehce ho do nádivky vtlačíme.

Přikryjeme pokličkou a vložíme do vyhřáté trouby (210°C). Upečeme do změknutí masa.

Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Česnekový králík v nádivce
Česnekový králík v nádivce
Česnekový králík v nádivce

Přidáno: 26.2.2011