Čína Vitana

Ingredience

500 g kuřecích prsou, 1 lžíce koření Čína (Vitana), 2 lžíce sojové omáčky, olej, 2 lžíce solamylu, 300 g pokrájeného pórku, sůl, 1 lžička cukru, 1 lžíce vinného octa, hrst pražených buráků

Postup

Omyté a osušené maso pokrájíme na kousky. Promícháme s kořením na čínu, čtyřmi lžícemi oleje, sojovou omáčkou, solamylem a necháme 1-2 hodiny odpočinout.

Na pánvi zahřejeme malé množství oleje a maso na něm opečeme. Po zatáhnutí přidáme pórek a chvíli společně smažíme.

Podlijeme trochou vody, osolíme a pod pokličkou dodusíme doměkka (cca 15 minut).

Chvíli před koncem dušení vmícháme cukr a ocet. Do hotového pokrmu přimícháme buráky.

Podáváme s rýží.

Čína Vitana
Čína Vitana

Přidáno: 11.8.2011