Draculovo kuře
Ingredience
1 kuře nebo odpovídající počet kuřecích stehen, 2 velké cibule, 3 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, 250 ml světlého piva, 2-3 lžičky směsi koření Draculova smrt, 1 lžíce medu, 2 lžíce balsamicového octa, sůl, mletý pepř
Postup
Maso osolíme, opepříme a naskládáme do pekáče.
Na oleji opečeme posekanou cibuli do změknutí. Přidáme na plátky nakrájený česnek a ještě minutu smažíme, až se česnek rozvoní.
Zalijeme pivem, přidáme med, koření, ocet, promícháme a necháme trochu zredukovat.
Povařenou směsí zalijeme kuře v pekáči, vložíme do trouby a pečeme při 200°C 60-70 minut. Kažých 15 minut maso přeléváme výpekem.
Podáváme s bramborovou kaší.
Přidáno: 27.5.2017