Drůbeží plátky v strakaté omáčce

Ingredience

500 g drůbežího masa (kuře, králík, krůta), hladká mouka, sůl, mletý pepř, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžíce posekané zelené petrželky, 1 lžička citronové kůry, 2 - 3 sterilované okurky, 2 - 3 lžíce pokrájené kapie, 1 lžička tymiánu, 2 lžíce octa, olej, 250 ml smetany na vaření

Postup

Cibuli, okurky a papriku pokrájíme nadrobno. Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a prudce z obou stran opečeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme. Do výpeku nasypeme cibuli, okurky, kapii, petrželovou nať, citronovou kůru, tymián, rozmačkaný česnek a všechno společně osmažíme. Na tento základ dáme opečené maso, zastříkneme octem, podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme do změknutí. Ve smetaně rozkvedláme lžíci mouky a vlijeme k měkkému masu. Promícháme a ještě chvíli povaříme.

Drůbeží plátky v strakaté omáčce

zdroj: Hana Novotná

Přidáno: 25.5.2008