Hedvábné kuřecí řízky
Ingredience
4 kuřecí prsní řízky, sůl, mletý pepř, 8 lžic zakysané smetany 4 lžíce dijonské hořčice, strouhanka, cca 3 vejce, tuk na smažení
Postup
Kuřecí prsa naplocho rozpůlíme. Pokud chceme velké řízky, nedokrojíme až do kraje a maso rozevřeme jako knihu.
Maso z obou stran osolíme, opepříme a lehce naklepeme.
Zakysanou smetanu promícháme s hořčicí. Touto směsí maso potřeme a necháme do druhého dne v ledničce.
Druhý den z masa příborovým nožem setřeme smetanu, řízek vložíme do strouhanky, strouhankou i zasypeme a důkladně ji k masu přimáčkneme.
Z řízku otřepeme přebytečnou strouhanku a namočíme ho z obou stran do rozšlehaných vajec. Chvíli maso podržíme, aby vejce okapala a řízek vložíme do rozpáleného oleje v pánvi. Smažíme z každé strany dozlatova.
Přidáno: 25.8.2017