Hořčicové kuře s petrželkou

Ingredience

1 kuře, 2 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice, 1 žloutek, 1 lžíce oleje, velký svazek zelené petrželky, sůl, mletý pepř, olej na pekáč

Postup

Hořčici smícháme se žloutkem, lžící oleje a posekanou petrželkou. Omyté a osušené kuře naporcujeme na osm částí. Ze všech stran je osolíme a opepříme. Naskládáme na pekáč vytřený olejem a potřeme hořčicovou směsí. Podlijeme trochu vodou a upečeme doměkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou. Zpočátku pečeme přikryté, ke konci asi na čtvrt hodiny odkryjeme. V případě potřeby podlijeme. Podáváme s bramborami nebo s rýží.

Hořčicové kuře s petrželkou
Hořčicové kuře s petrželkou

Přidáno: 25.7.2007