Kari kuře s kukuřicí a hráškem
Ingredience
600 g kuřecích prsou (nebo libového vepřového masa), 1 lžíce solamylu, 1 lžička kari, 1 velká cibule, 1 stroužek česneku, 3 lžíce oleje, 300 g mražené kukuřice, 300 g mraženého hrášku, 200 ml smetany
Postup
Cibuli i česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na čtvrtkolečka, česnek nadrobno.
Maso nakrájíme na kostky a promícháme s olejem, solamylem, kari, cibulí a česnekem. Necháme odpočinout 1-2 hodiny.
Pánev nebo kastrol zahřejeme, vsypeme masovou směs a za častého míchání opečeme dozlatova.
Podlijeme troškou vody, osolíme a pod pokličkou dusíme 10 minut (vepřové maso déle).
Pak přisypeme hrášek s kukuřicí, přilijeme smetanu a povaříme asi 5 minut.
Podáváme s rýží.
Přidáno: 6.9.2014