Kari kuře s mrkví

Ingredience

4 kuřecí řízky (prsní nebo stehenní), 4 lžíce polohrubé mouky, 2 lžičky kari, sůl, olej, kousek másla, brambory, 4-5 mrkví, 3 větší cibule, mletý pepř, rukola

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé klínky. Mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka, oloupané brambory na kostky.

Mouku smícháme s kari.

Dno pekáčku potřeme olejem a pokryjeme cibulí. Zasypeme bramborami s mrkví. Osolíme a opepříme.

Omyté a osušené maso osolíme a obalíme v kořeněné mouce. Přebytečnou mouku oklepeme a maso uložíme na brambory. Na každý kousek položíme plátek másla.

Podlijeme malým množstvím vody (cca 100 ml), přikryjeme poklicí nebo alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Po půl hodině odkryjeme a dopečeme doměkka.

Na talíři posypeme rukolou.

Přidáno: 10.12.2016