Katalánské kuře

Ingredience

1 kuře, 300 g rajčat, 1 velká cibule, 80 g másla, 10 kuliček pepře, sůl

Postup

Omyté kuře naporcujeme na menší kousky. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme vodnatých vnitřků se semínky a jenom pevnou dužninu nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na plátky. Rajčata s cibulí dáme do hrnce a přidáme pepř. Na pánvi rozehřejeme máslo a kousky kuřete ně něm opečeme ze všech stran dozlatova. Pak je naskládáme do hrnce se zeleninou, zalijeme výpekem, osolíme a trošku podlijeme vodou. Pod pokličkou dusíme doměkka (cca 30 minut). Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Katalánské kuře
Katalánské kuře
Katalánské kuře
Katalánské kuře

Přidáno: 13.8.2008