Kontinentální kuře
Ingredience
500 g kuřete, menší hrst čerstvého koriandru, 1 zelená kapie, 5 stroužků česneku, 2-3 lžíce bílého jogurtu, 1 lžíce rajského protlaku, 2 větší rajčata, 2 zelené chilli papričky (nemusí být), olej, špetka kmínu, 0,25 lžičky kurkumy, 1 lžička sušeného koriandru, 1 střední cibule, sůl
Postup
Kuře pokrájíme na menší kousky. Rajčata spaříme a oloupeme. Cibuli rozkrojíme na čtvrtiny a papriku na přibližně stejně velké kousky jako cibuli.
Oloupaná rajčata s česnekem a chilli papričkami rozmixujeme.
Na rozpáleném oleji osmažíme kousky kuřete se špetkou kmínu do zhnědnutí, asi 10 minut.
Pak přidáme rozmixovaná rajčata, rajský protlak, sušený koriandr, osolíme, promícháme a dusíme pod pokličkou.
Až je maso téměř měkké, přidáme cibuli, papriku, čerstvý koriandr a jogurt. Dodusíme do měkka, zelenina by měla zůstat poloměkká.
Podáváme s rýží.
zdroj: soutěž o litinové nádobí (červenec) - Jarka
Přidáno: 6.8.2010