Krkonošské kuře

Ingredience

1 kuře, 1 sklenice sterilovaného červeného zelí (680 g), 250-300 g uzeného masa (lepší ne úplně libové), sůl, kmín, 120-150 g másla

Postup

Omyté a osušené kuře osolíme zevnitř i zvenku.

Zelí necháme okapat a překrájíme na drobnější kousky.

Uzené pokrájíme na drobné kostičky a opečeme na pánvi. Přidáme zelí a společně smažíme asi 5 minut. Odstavíme a necháme vychladnout. Podle chuti osolíme a osladíme.

Směs zelí a masa nacpeme do kuřete do břišní dutiny a pod kůži. Otvor sepneme kovovou jehlou nebo párátkem.

Vložíme do pekáče, bohatě pokmínujeme a obložíme plátky másla.

Podlijeme trochu vodou a přikryté vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Upečeme doměkka, 80-90 minut, podle velikosti kuřete. Během pečení občas přelijeme vypečenou šťávou, případně podle potřeby podlijeme.

Podáváme s bramborovými knedlíčky.

Krkonošské kuře
Krkonošské kuře
Krkonošské kuře

Přidáno: 10.10.2010