Krkonošské kuře
Ingredience
1 kuře, 1 sklenice sterilovaného červeného zelí (680 g), 250-300 g uzeného masa (lepší ne úplně libové), sůl, kmín, 120-150 g másla
Postup
Omyté a osušené kuře osolíme zevnitř i zvenku.
Zelí necháme okapat a překrájíme na drobnější kousky.
Uzené pokrájíme na drobné kostičky a opečeme na pánvi. Přidáme zelí a společně smažíme asi 5 minut. Odstavíme a necháme vychladnout. Podle chuti osolíme a osladíme.
Směs zelí a masa nacpeme do kuřete do břišní dutiny a pod kůži. Otvor sepneme kovovou jehlou nebo párátkem.
Vložíme do pekáče, bohatě pokmínujeme a obložíme plátky másla.
Podlijeme trochu vodou a přikryté vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Upečeme doměkka, 80-90 minut, podle velikosti kuřete. Během pečení občas přelijeme vypečenou šťávou, případně podle potřeby podlijeme.
Podáváme s bramborovými knedlíčky.
Přidáno: 10.10.2010