Křupavé řízky

Ingredience

4 kuřecí prsní řízky, 5 vajec, sůl, mletý pepř, 2 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice, hladká mouka, ovesné vločky, kukuřičné lupínky, tuk na smažení

Postup

Omyté a osušené řízky naplocho rozkrojíme na poloviny a lehce naklepeme.
Vejce rozšleháme se solí, pepřem a hořčicí. Přimícháme tolik mouky, aby vzniklo hladké řídké těstíčko. Do něho řízky naložíme na 1-2 hodiny.
V misce smícháme půl na půl ovesné vločky a rozdrcené kukuřičné lupínky. Řízky postupně vytahujeme z těstíčka (co na něm ulpí nestíráme) a v této směsi obalujeme. Z obou stran osmažíme dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Křupavé řízky

Přidáno: 3.5.2009