Krůta obložená plněnými jablky
Ingredience
1 malá krůta (nebo kus velké), 8 jablek, 1 malá hlávka červeného zelí, 100 g slaniny, 1 cibule, olej, sůl, kmín, mletý pepř
Postup
Krůtu očistíme, protkneme ji hranolky slaniny, osolíme, vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a v horké troubě asi 50 minut pečeme doměkka. Během pečení ji přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou. Mezitím očistíme zelí, opláchneme je a nakrájíme na nudličky. V kastrolku rozehřejeme trochu oleje, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zelí, osolíme, okořeníme a krátce podusíme. Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, vyhloubíme a naplníme dušeným zelím. Do kastrolu nalijeme vypečenou sťávu z krůty a urovnáme do ní naplněná jablka. Vložíme do trouby ke krůtě a pečeme asi 20 minut. Pečenou krůtu rozdělíme na porce a na talířích obložíme plněnými jablky. Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.
zdroj: Luděk Neužil: Jablečná kuchařka
Přidáno: 18.2.2007