Krůtí bylinková pečeně
Ingredience
krůtí stehno, olej, dvě hrsti posekaných bylinek (šalvěj, tymián, saturejka, dobromysl ... co máme), sůl, 2 cibule, 1-2 lžíce zásmažky
Postup
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a nasypeme do pekáče.
Omyté osušené maso ze všech stran osolíme.
Na pánvi rozpálíme trochu oleje a maso ze všech stran prudce opečeme do zatažení. Pak ho vložíme do pekáče na cibuli.
Pánev odstavíme z plotny, do výpeku vmícháme najemno posekané bylinky a tímto maso v pekáči přelijeme. Podlijeme trochou vody.
Přikryté vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme do měkka, za občasného přelévání výpekem.
Podle potřeby podléváme, podle toho, kolik chceme šťávy. Až je maso měkké, přidáme do pekáče trochu zásmažky, rozmícháme a necháme ještě 10 minut péct. Hustotu šťávy upravíme vhodným množstvím vody nebo zásmažky.
Hotové maso necháme chvíli zchladnout a pak nakrájíme na porce.
Podáváme s rýží, noky, knedlíky, ...
Přidáno: 27.6.2010