Krůtí guláš s klobásou
Ingredience
800 g krůtích prsou, 2 nožičky pikantní klobásy, 3 zelené papriky, 2 velké cibule, 3 lžíce rajčatového protlaku, sůl, drcený kmín, mletý pepř, 2 lžičky mleté papriky, 2 lžičky gulášového koření, 2 lžíce hladké mouky, olej
Postup
Na troše oleje orestujeme pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme mletou papriku, promícháme a přisypeme na kostičky nakrájené maso. Okořeníme a za stálého míchání opečeme.
Přidáme protlak, osolíme a ještě chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Potom podlijeme trochou vody, přidáme na kousky pokrájené dvě papriky a pod pokličkou dusíme do změknutí masa.
V půl hrnku vody rozkvedláme mouku, dolijeme do plného a přilijeme k měkkému masu. Přidáme na kolečka pokrájené klobásy a třetí papriku, promícháme a necháme ještě 10 minut provařit. Podle chuti dosolíme či dopepříme.
Podáváme s pečivem, knedlíkem nebo rýží.
Přidáno: 23.5.2010