Krůtí roláda s mandlovou nádivkou

Ingredience

krůtí prsa (cca 1,3 kg), sůl, hořčice, 100 g anglické slaniny, grilovací koření, olej
nádivka: 5 rohlíků, 4 vejce, 300 ml mléka, 140 g mandlí, 100 g másla, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, zelená petrželka

Postup

Maso rozkrojíme a rozklepeme tak aby vznikl co největší plát. Osolíme, potřeme lehce hořčicí a poklademe plátky slaniny. Natřeme nádivku a roládu smotáme a zpevníme provázkem. Vložíme do pekáče vytřeného olejem a vedle ní dáme zbylou nádivku. Všechno posypeme grilovacím kořením, trochu podlijeme a upečeme (220°C, cca 50 minut). Zpočátku pečeme přikryté, 15 minut před koncem odkryjeme.
Nádivka: rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Necháme nasáknout.
Změklé máslo utřeme se žloutky. Vmícháme namočené rohlíky, posekané oloupané mandle, osolíme, okořeníme pepřem a muškátovým oříškem, vmícháme nadrobno pokrájenou zelenou petrželku a ušlehaný sníh z bílků.

Krůtí roláda s mandlovou nádivkou
Krůtí roláda s mandlovou nádivkou
Krůtí roláda s mandlovou nádivkou
Krůtí roláda s mandlovou nádivkou
Krůtí roláda s mandlovou nádivkou
Krůtí roláda s mandlovou nádivkou
Krůtí roláda s mandlovou nádivkou

Přidáno: 26.12.2009