Krůtí roládky

Ingredience

4 plátky krůtích prsou, 1 mrkev, kousek pórku, sůl, mletý pepř, hořčice, 1 lžička sušené petrželové nati, hladká mouka, olej

Postup

Očištěnou mrkev podélně nakrájíme na čtvrtky, pórek rozebereme na jednotlivé plátky. Obojí nasypeme do vařící vody a asi 2 minuty povaříme. Scedíme a hned propláchneme studenou vodou.
Plátky masa naklepeme, z obou stran posolíme a opepříme. Jednu stranu potřeme hořčicí. Kousek mrkve obalíme plátky pórku a zabalíme do masa. Sepneme kovovou jehlou nebo párátkem a lehce obalíme v mouce.
Na pánvi rozpálíme trochu oleje a roládky ze všech stran opečeme. Pak podlijeme trochou vody nebo vývaru a pod pokličkou dusíme. Až je maso téměř měkké, vyjmeme je z pánve. Lžíci mouky rozmícháme ve vodě (množství podle toho kolik chceme šťávy) a přilijeme do pánve. Přidáme lžíci hořčice, petrželovou nať a dobře promícháme. Z masa vytáhneme jehly, vrátíme na pánev, přikryjeme pokličkou a dodusíme doměkka.
Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.

Krůtí roládky
Krůtí roládky
Krůtí roládky
Krůtí roládky
Krůtí roládky

Přidáno: 29.11.2009