Krůtí s dýňovou omáčkou
Ingredience
800 g krůtích prsou vcelku, sůl, mletý pepř, slunečnicový olej, 1 dýně hokaido, 1 lžička sušeného tymiánu, 1 lžička kurkumy, 2 cibule, 250 ml rýžové smetany (možno nahradit klasickou smetanou na vaření), 1-2 lžíce umeocta
Postup
Cibuli oloupeme a posekáme nadrobno. Dýni omyjeme, zbavíme měkkého vnitřku se semeny a nakrájíme ji na kostky.
Maso omyjeme, osušíme a ze všech stran osolíme a opepříme. Pak ho ze všech stran prudce opečeme na troše oleje.
Přidáme k němu cibuli, tymián, podlejeme troškou horké vody a pod pokličkou dusíme do změknutí (cca 30 minut, záleží na velikosti kusu masa).
Až je maso téměř měkké, přidáme k němu dýni, posypeme ji kurkumou a dusíme dalších asi 15 minut, až jsou maso i dýně úplně měkké.
Měkké maso vyjmeme z kastrolu a udržujeme v teple.
Dýni ve výpeku z masa rozmačkáme šťouchadlem na brambory, klidně můžeme nechat malé kousky. K rozmačkané dýni nalejeme smetanu, promícháme a necháme přejít varem.
Nakonec omáčku dochutíme umeoctem.
Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou. Jako přílohu můžeme použít bulgur, kuskus nebo houskový knedlík.
Přidáno: 4.8.2018