Krůtí s grilovanou zeleninou

Ingredience

500 g krůtích prsou, 1 lžíce solamylu, sůl, mletý pepř, špetka chilli, 2 lžíce nadrobno posekaného čerstvého oregana, 2 cibule, 2 stroužky česneku, olej
zelenina: 1 lilek, 1 cuketa, 1 žlutá paprika, 2 červené papriky, 4 lahůdkové cibulky, sůl, mletý pepř, olivový olej

Postup

Omytý lilek nakrájíme na kolečka, z obou stran posolíme a necháme minimálně půl hodiny vypotit.

Maso nakrájíme na kostky a promícháme se 2 lžícemi oleje a lžící solamylu. Necháme 30 minut odpočinout.

Na pánvi zahřejeme další 2 lžíce oleje. Na ně nasypeme nahrubo nakrájenou cibuli a za stálého míchání osmažíme do změknutí. Přidáme maso a nadrobno posekaný česnek. Opečeme do zatažení masa.

Pak osolíme, okořeníme pepřem a chilli, přidáme oregano a podlijeme trochou vody nebo vývaru. Promícháme a pod pokličkou podusíme doměkka (asi 20 minut). Občas zamícháme, podle potřeby podlijeme.

Cuketu nakrájíme na kolečka, papriky na kousky, cibulky podélně rozpůlíme.

Lilek opláchneme, osušíme a přidáme k ostatní zelenině.

Zeleninu osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a zlehka promícháme.

Na plotýnce rozpálíme grilovací pánev a zeleninu na ní postupně z obou stran opečeme tak, aby lehce změkla, ale zůstala křupavá. Hotovou zeleninu v míse pokropíme olivovým olejem.

Krůtí s grilovanou zeleninou
Krůtí s grilovanou zeleninou
Krůtí s grilovanou zeleninou
Krůtí s grilovanou zeleninou

Přidáno: 22.8.2015