Krůtí špízy s pohankovým salátem

Ingredience

500 krůtích prsou, sůl, špetka mletého kmínu, 1 hrnek pohanky (kroupy), olej, 1 malá zelená paprika, 2 malé mrkve, hrst čerstvé petrželky, 2 stroužky česneku, pepř

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Promícháme se lžící oleje, solí, kmínem a necháme hodinu odpočinout.

Pohanku propláchneme studenou vodu.

Do hrnce dáme 2 hrnky vody, osolíme, přidáme pár kapek oleje a přivedeme k varu. Do vařící vody nasypeme okapanou pohanku a počkáme až voda začne znovu vřít. Odstavíme, přikryjeme pokličkou, zabalíme do deky a necháme 30 minut dojít.

Papriku a mrkev očistíme a nakrájíme na proužky.

Na lžíci oleje opečeme mrkev do změknutí. Přisypeme papriku, promícháme, přikryjeme pokličkou a odstavíme.

Odleželé maso napícháme na jehly nebo špejle. Uložíme na plech s papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a upečeme (asi 25 minut). Běheme pečení špízy obrátíme.

Měkkou pohanku promícháme s mrkví a paprikou, nadrobno posekanou petrželkou a rozmačkaným česnekem. Dochutíme solí, pepřem a kmínem.

zdroj: magazín Ona Dnes

Přidáno: 23.4.2016