Krůtí stehna na paprice
Ingredience
3 krůtí stehna, 2 cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, olej, kousek másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, 1 kelímek (210 g) smetany
Postup
Cibuli oloupeme a posekáme nadrobno.
V kastrolu zahřejeme trochu oleje. Vložíme umytá a osušená stehna a ze všech stran prudce opečeme.
Stehna z kastrolu vyjmeme. Do výpeku vložíme lžíci másla, nasypeme cibuli a za stálého míchání necháme zesklovatět. Zasypeme moukou a upražíme světlou cibulovou jíšku, do které nakonec vmícháme papriku.
Zalijeme studenou vodou, rozmícháme, osolíme a přivedeme k varu. Podle potřeby můžeme přidat vody. Do tohoto základu uložíme opečená stehna. Přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
Pečeme do změknutí masa, podle potřeby můžeme podlít.
Až jsou stehna měkká, vmícháme smetanu a ještě necháme 2-3 minuty v troubě přejít varem.
Hotová stehna vyjmeme, vykostíme, zbavíme šlach a maso vrátíme do omáčky.
Podáváme s rýží či jinou přílohou podle chuti (těstoviny, špecle, knedlík, ...).
Přidáno: 20.12.2015