Krůtí stehna s česnekem a rozmarýnem

Ingredience

2 krůtí stehna, 6 stroužků česneku, sůl, čerstvý rozmarýn, olej

Postup

Česnek oloupeme, polovinu stroužků nakrájíme na tenké plátky, zbytek rozmačkáme.

Stehna omyjeme a osušíme. Do každého uděláme ostrým nožem 3 zářezy hluboké asi 1 cm.

Maso potřeme ze všech stran olejem, solí a rozmačkaným česnekem. Do zářezů nastrkáme plátky česneku a kousky rozmarýnu. Další kousky rozmarýnu zasuneme pod kůži, totéž můžeme udělat i se zbylými plátky česneku.

Takto připravená stehna přikryjeme (nebo zavřeme do plastové krabičky) a necháme přes noc odpočinout v ledničce.

Další den maso přendáme do pekáčku, podlejeme troškou vody, přiklopíme a pečeme 45 minut při 220°C. Potom je odkryjeme a dopečeme do změknutí a zezlátnutí (dalších asi 25 minut, záleží na velikosti stehen).

Podáváme s celerovo-mrkvovým pyré.

Přidáno: 30.7.2018