Kuře dušené s batáty a cizrnou

Ingredience

1 kuře (nebo odpovídající počet stehen, křídel, ...), 1 menší batát, 1 malý lilek, 2 cibule, 6-7 pěkně vyzrálých rajčat (pokud nemáme ze zahrádky, radši použijeme plechovku), 1 plechovka naložené cizrny ( 420 ml), sůl, 2 lžičky římského kmínu, čerstvě mletý pepř, 200 ml vývaru, jarní cibulka, olej

Postup

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.

Oloupanou cibuli posekáme nadrobno. Batát zbavíme slupky a nakrájíme na kostky.

V kastrolu nebo velké pánvi zahřejeme olej a osolíme. Vložíme kousky masa a prudce ze všech stran opečeme do zatáhnutí.

Pak přisypeme cibuli, římský kmín a promícháme. Všechno společně smažíme do zezlátnutí cibule.

Přisypeme batáty a rajčata. Promícháme a podlijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme do změknutí (asi 15 minut).

Přidáme na kousky pokrájený lilek, cizrnu, a opepříme. Promícháme a pár minut společně dusíme.

Je-li v kastrolu příliš tekutiny, bez pokličky zredukujeme na požadovanou konzistenci, případně dochutíme solí a pepřem.

Podáváme s rýží posypené nakrájenou cibulkou.

Přidáno: 27.8.2016