Kuře jako kachna

Ingredience

1 kuře, 1 - 1,2 kg kysaného zelí, sůl, kmín, olej, 250 - 300 ml černého piva

Postup

Omyté kuře naporcujeme a dobře osušíme. Zelí necháme okapat. Pekáč vytřeme olejem a urovnáme do něho okapané zelí. Na zelí naskládáme ze všech stran osolené kousky kuřete tak, aby bylo zelí všechno zakryté a posypeme kmínem. Pekáč přiklopíme poklicí a vložíme do trouby vyhřáté na 230°C. Po hodině sundáme poklop a kuře polijeme pivem. Troubu ztlumíme na 210°C a dopékáme odkryté. Každých deset minut kuře přelijeme výpekem, je-li třeba, podlijeme pivem. Dopečeme do zčervenání povrchu. Podáváme s knedlíkem.

Kuře jako kachna
Kuře jako kachna
Kuře jako kachna

Přidáno: 19.4.2008