Kuře na kari

Ingredience

1 kuře, 400 g brambor, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, trochu oleje, sůl, mletý pepř, 1 lžíce kari, 1 lžíce rajského protlaku, muškátový oříšek, 250 ml smetany na vaření

Postup

Omyté kuře rozkrájíme na menší kousky (8-10). Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Brambory pokrájíme na kolečka.
Na pánvi rozpálíme trochu oleje a osolené kousky kuřete na něm prudce opečeme ze všech stran. Odkládáme do hrnce.
Do výpeku nasypeme cibuli s česnekem a osmažíme. Až zesklovatí, přidáme kari, promícháme a vysypeme do hrnce na kuře. Lehce poprášíme pepřem, strouhaným muškátovým oříškem, pokapeme protlakem a zasypeme bramborami. Osolíme je a podlijeme trochou vývaru nebo horké vody. Pod pokličkou dusíme do změknutí masa i brambor (cca 25-30 minut). Pak zalijeme smetanou, hrncem zatřepeme aby se všechno promíchalo a ještě pár minut podusíme.

Kuře na kari

Přidáno: 1.5.2009