Kuře na pomerančích

Ingredience

4 kuřecí prsní řízky, 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 6-7 žampionů, 50 g másla, 1 lžíce brusinkové nebo rybízové marmelády, 1 lžíce plnotučné hořčice, 200 ml červeného vína, 3 pomeranče, sůl, mletý pepř

Postup

Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme na drobné kostičky, žampiony na plátky. Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu. Zbylé dva pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky.
Maso osolíme, opepříme a na másle opečeme dozlatova. Vyjmeme na talíř.
Do výpeku po mase nasypeme cibuli a kořenovou zeleninu, osmažíme. Pak přidáme hořčici, marmeládu, žampiony, pomerančovou šťávu a opečené maso. Podlijeme vínem, přiklopíme a dusíme 10-15 minut.
Podáváme obložené dílky pomerančů s bramborami (pečené nebo opékané).

Kuře na pomerančích

zdroj: Jana z hor

Přidáno: 11.10.2008