Kuře v bramborové nádivce
Ingredience
1 kuře, 5-7 brambor (podle velikosti), sůl, česnek, kmín, majoránka, 3 starší rohlíky, 200 ml mléka, 1-2 lžíce oleje, 100 g anglické slaniny, 1 cibule, 4 vejce, grilovací koření
Postup
Rohlíky pokrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme vsáknout.
Anglickou a cibuli pokrájíme na kostičky a společně osmažíme na rozpáleném oleji.
Brambory oloupeme, nastrouháme a slijeme puštěnou vodu. Okořeníme, přidáme 2 vejce a rozmačkaný česnek.
K rohlíkům s mlékem přidáme zbylá 2 vejce, obsah pánve a promícháme.
Bramborovou smes smícháme s rohlíkovou směsí a urovnáme do pekáče vymazaného olejem nebo sádlem.
Kuře naporcujeme, ze všech stran osolíme a naskládáme na nádivku kůží dolů. Kousky do nádivky lehce vtlačíme a posypeme grilovacím kořením.
Přikryté vložíme do trouby vyhřáté na 190-200°C a pečeme asi 45 minut. Pak kousky masa otočíme, posypeme grilovacím kořením a bez pokličky dopečeme do změknutí a zezlátnutí masa.
Podáváme s čerstvou zeleninou.




Přidáno: 4.7.2010