Kuře v zelí

Ingredience

1 kuře, 1,5 kg kysaného zelí, 1 velká cibule, 100 g anglické slaniny, kmín, sladká mletá paprika, 2-3 lžíce hladké mouky, sůl

Postup

Na troše oleje osmažíme cibuli a slaninu pokrájené na kostičky. Přidáme kmín, papriku, mouku a usmažíme zásmažku. Zalijeme 200-300 ml vody, rozmícháme a asi minutu povaříme.

Zelí propláchneme, pokrájíme a přidáme k rozředěné zásmažce. Dobře promícháme, podle potřeby osolíme.

Polovinu zelí rozprostřeme do pekáče. Na zelí urovnáme osolené čtvrtky kuřete a zakryjeme druhou polovinou zelí.

Přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po půl hodině kuře ze zelí vytáhneme a uložíme na povrch. Dopečeme do změknutí masa.

Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Kuře v zelí
Kuře v zelí
Kuře v zelí
Kuře v zelí

zdroj: Kuchařka ze Slovácka

Přidáno: 11.2.2012