Kuřecí koruna

Ingredience

8 kuřecích stehýnek, máslo nebo olej na potření masa, sůl, 6 rohlíků, 200 g uzeného masa nebo šunky, 3 vejce, hrst ořechů, hrst zelené petrželky nebo pažitky, mléko nebo smetana na zvlhčení rohlíků, muškátový květ, tuk na vymazání formy, bramborová kaše

Postup

Na papír na pečení na plechu rozložíme kuřecí stehýnka, potřeme je olejem nebo máslem, osolíme, okořeníme podle chuti a ve vyhřáté troubě je upečeme dočervena. Zvlášť připravíme nádivku: rohlíky nakrájíme na kostky a zvlhčíme je mlékem nebo smetanou smíchanou se solí a žloutky. Přidáme nasekané ořechy, nakrájené uzené maso na kostičky, špetku muškátového květu a nasekanou petrželku. Lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Nádivku upečeme ve vymazané formě nebo rendlíku. Na kulatou plochou mísu do středu vyklopíme dorůžova upečenou nádivku, okolo nastříkáme nebo rozložíme bramborovou kaši a dokola postavíme upečená stehýnka. Výpek ze stehýnek použijeme na omaštění nádivky nebo bramborové kaše.
Na stehýnka navlékneme ozdobné manžetky, vyrobené z bílého papíru nebo z alobalu.

Kuřecí koruna
Kuřecí koruna

zdroj: Magazín deníku Právo

Přidáno: 21.4.2007