Kuřecí paličky s cizrnou

Ingredience

4 kuřecí spodní stehna, 3 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, 2 plechovky cizrny (á 400 g), 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 pórek, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička kari, 1 lžička mleté sladké papriky, 300 ml drůbežího vývaru, 1 chilli paprička, petrželová nať

Postup

Stehna osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran dozlatova. Vyjmeme z kastrolu a udržujeme v teple.

Do výpeku nasypeme nadrobno pokrájené cibuli a česnek. Za stálého míchání restujeme. Jakmile česnek začne vonět, přidáme nadrobno nakrájený pórek, protlak, kari a mletou papriku. Stále mícháme. Až protlak trochu ztmavne, přilijeme vývar a přisypeme scezenou cizrnu. Promícháme, přidáme opečená stehna, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Pečeme 30 minut.

Před podáváním pokrm posypeme najemno posekanou chilli papričkou a petrželkou.

podle magazínu Albert, mírně upraveno

Přidáno: 6.2.2016