Kuřecí pekáč s bramborami a slaninou

Ingredience

600 g kuřecích prsou, 800 g oloupaných syrových brambor, 1 velká mrkev, 6 lžic oleje, 4 stroužky česneku, 4 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička mletého pepře, 2 lžičky soli, 100 g tenkých plátků slaniny, 100 g nahrubo nastrouhaného čedaru, svazek naťové cibulky

Postup

Maso nakrájíme na menší kostky. Přidáme k němu na kousky nakrájenou mrkev, tři lžíce oleje, dvě lžičky papriky, 1 lžičku pepře, rozmačkaný česnek a dobře promícháme. Necháme aspoň půl hodiny uležet.

Plátky slaniny opečeme na rozpálené suché pánvi dokřupava. Vychladlé posekáme nožem nadrobno.

Brambory nakrájíme na kostky stejně jako maso.

Přidáme je k masu společně s dalšími třemi lžícemi oleje, dvěma lžičkami papriky a dvěma lžičkami soli.

Všechno důkladně promícháme, urovnáme do olejem vytřeného pekáče a vložíme do trouby vyhřáté na 210 °C na 30-40 minut.

Až jsou brambory i maso měkké, posypeme obsah pekáče na kroužky pokrájenou cibulovou natí, rozdrcenou slaninou a sýrem.

Vrátíme do trouby ještě na chvilku (stačí 2-3 minuty) aby se roztavil sýr.

Přidáno: 2.11.2024