Kuřecí prsa s česnekem

Ingredience

400 g kuřecích prsou, 400 ml kefíru, 6-8 stroužků česneku, sůl, mletý bílý pepř, olej, petrželová nať

Postup

Kefír lehce osolíme, opepříme a promícháme s rozmačkaným česnekem (množství podle chuti). Maso naplocho rozřízneme. Každý plátek namočíme v kefírové marinádě a uložíme do misky. Zbylou marinádou zalijeme a necháme 12-24 hodin uležet v ledničce.
Každý kousek masa necháme okapat, krátce opečeme na rozpáleném oleji a uložíme do zapékací misky nebo pekáčku. Nakonec maso zalijeme zbylou marinádou, přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 30 minutách odkryjeme a dopečeme do zrůžovění povrchu.
Na talíři každý plátek masa posypeme posekanou zelenou petrželkou. Podáváme s bramborami a zeleninou.

Kuřecí prsa s česnekem
Kuřecí prsa s česnekem

Přidáno: 9.11.2008