Kuřecí prsa s pórkem a žampiony

Ingredience

4 kuřecí prsní řízky, olej, sůl, grilovací koření (nebo jiné oblíbené), 1 velký pórek, 400 g žampionů, 2 lžíce másla, mletý pepř

Postup

Omyté a osušené maso potřeme z obou stran olejem a posypeme kořením. Tenderizérem propícháme (není nutné). Naskládáme do misky a necháme hodinu uležet.

Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, žampiony na plátky.

Na pánvi zahřejeme lžíci másla a lžíci oleje a orestujeme žampiony do změknutí. Lehce osolíme a opepříme.

Stejným způsobem připravíme pórek a pak ho smícháme se žampiony. Nesmažíme úplně doměkka, pórek i žampiony by měly zůstat lehce křupavé.

Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran maso dozlatova.

Na talíř položíme opečené maso a hromádku pórku se žampiony. Jedlíkům můžeme přidat pár opečených brambor.

Kuřecí prsa s pórkem a žampiony
Kuřecí prsa s pórkem a žampiony
Kuřecí prsa s pórkem a žampiony

Přidáno: 9.11.2014