Kuřecí prsa s rajčaty, bazalkou a olivami

Ingredience

400 g kuřecích prsou, sůl, mletý pepř, 1 vrchovatá lžíce kukuřičného škrobu, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 plechovka drcených rajčat (400 g), hrstka černých oliv, hrst čerstvých lístků bazalky, 100 ml smetany

Postup

Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a promícháme se škrobem.

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibuli. Přidáme česnek a maso a za častého míchání opečeme maso dozlatova.

Opečné maso zalejeme rajčaty, případně plechovku vypláchneme trochou vody a přilejeme k masu. Všechno promícháme a pod pokličkou podusíme 15 minut.

Až je maso měkké, přidáme smetanu, na kolečka pokrájené olivy a posekanou bazalku. Všechno promícháme a krátce necháme přejít varem.

Podáváme s těstovinami. Na talíři ozdobíme celými lístky bazalky.

Přidáno: 26.4.2025