Kuřecí prsa v omáčce z leča

Ingredience

500 g kuřecích prsou, 1 sklenice strilovaného leča (520 g), 250 ml smetany na vaření, 1 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, 1 cibule, 2 lžíce oleje

Postup

Omyté a osušené prsní řízky překrájíme na dvě nebo tři části. Ze všech stran osolíme a opepříme.

Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a na ní opečeme maso ze všech stran.

Zalijeme lečem, podlijeme troškou vody a pod pokličkou dusíme do změknutí masa.

Ve smetaně rozkvedláme mouku a až je maso skoro měkké, přilijeme a rozmícháme (lépe přes cedník, aby nevznikly žmolky). Podle chuti dosolíme a opepříme a dodusíme do úplného změknutí masa.

Podáváme s těstovinami nebo rýží.

Kuřecí prsa v omáčce z leča

Přidáno: 28.10.2010