Kuřecí ragů

Ingredience

3 kuřecí prsní řízky, sůl, 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, špetka tymiánu, 70 g másla, 2-3 lžíce hladké mouky, muškátový oříšek nebo květ, 100 g šunky, 100 g žampionů, 1 dl smetany, 1 vejce, 80-100 g tvrdého sýra, grilovací koření

Postup

Do hrnce dáme cca 0,75 l vody, osolíme, přidáme nové koření, pepř, tymián a přivedeme k varu. Do vařící vody vložíme maso a uvaříme doměkka.
Žampiony pokrájíme na plátky a orestujeme na trošce oleje nebo másla.
V kastrolu rozpustíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Rozředíme ji přecezeným vývarem z kuřete, přidáme smetanu, dobře rozmícháme a chvíli povaříme. Ochutíme muškátem, podle chuti můžeme dosolit.
Uvařené maso a šunku pokrájíme na kostičky a společně se žampiony vmícháme do bešamelu.
Směs rozdělíme do zapékacích misek. Vejce smícháme s nastrouhaným sýrem, tuto hmotu rozetřeme na směs v miskách a posypeme grilovacím kořením. Misky vložíme do hodně vyhřáté trouby nebo pod gril a zapečeme dozlatova (cca 15-20 minut).
Celou misku položíme na talíř, ragů ozdobíme citronem a zelenou petrželkou a obložíme zeleninou. Podáváme s krajíčky veky nebo troustového chleba, které opečeme dokřupava pod grilem nebo v topinkovači.

Kuřecí ragů
Kuřecí ragů
Kuřecí ragů

zdroj: Jana z hor

Přidáno: 10.1.2009