Kuřecí v ostré omáčce

Ingredience

4 kuřecí prsní řízky, olej, 1 větší cibule, 4 rajčata, 3 stroužky česneku, 1 malá feferonka, sůl, mletý kmín, 3 lžíce rajčatového protlaku, 50 ml smetany na vaření, bazalka

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky, promícháme se dvěma lžícemi oleje a necháme chvíli v chladu odležet.
Cibuli posekáme nadrobno. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a pokrájíme na kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Feferonku rozkrojíme a vyčistíme od semínek.
Na pánvi zahřejeme dvě lžíce oleje a osmahneme na něm cibulku do zesklovatění. Přidáme maso a opečeme do zatažení (ze všech stran musí zbělat). Pak ho osolíme, okmínujeme, přidáme pokrájená rajčata, česnek, feferonku (pokud nechceme mít pokrm moc ostrý stačí půlka), protlak, promícháme, trochu podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme do změknutí masa (cca 20 minut). Pak zjemníme smetanou, necháme přejít varem, případně podle chuti doladíme solí či kořením. Na talíři ozdobíme čerstvými lístky bazalky.
Podáváme s cizrnovým kuskusem nebo rýží.

Kuřecí v ostré omáčce

Přidáno: 15.8.2009