Maďarské pikantní plátky

Ingredience

kuřecí nebo krůtí prsa, případně vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, česnek, mléko, 1 lžíce mleté papriky, 10 lžic polohrubé mouky, špetka tymiánu, olej na smažení

Postup

Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a silně potřeme rozmačkaným česnekem. Naskládáme do misky a zalijeme mlékem. Necháme uležet do dalšího dne v ledničce. Mouku smícháme s paprikou a tymiánem. Maso vyjmeme z mléka, necháme okapat, osušíme ubrouskem a obalíme v paprikové mouce. Na rozpáleném oleji osmažíme z každé strany asi dvě minuty. Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami.

Maďarské pikantní plátky
Maďarské pikantní plátky

zdroj: www.ajina-kucharka.wz.cz

Přidáno: 22.3.2008