Maso dvou druhů

Ingredience

2 zadní kuřecí čtvrtky, 800 g vepřové kýty, 1 větší cibule, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, olej, sůl, mletý pepř, drcený kmín, mletá paprika, mleté chilli (není nutné), 2 lžíce hladké mouky

Postup

Kuřecí čtvrtky rozkrojíme na dolní a horní stehna, potřeme je olejem, osolíme, opepříme a poprášíme paprikou.

Kýtu nakrájíme na větší kostky.

Do pekáčku nalejeme tenkou vrstvičku oleje. Přidáme nakrájenou kýtu, osolíme, opepříme, okmínujeme, opaprikujeme. Důkladně promícháme, aby bylo všechno maso naolejované a okořeněné.

Vmícháme nahrubo pokrájenou cibuli a papriky nakrájené na proužky.

Lehce posypeme mletým chilli.

Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 230°C (nepodlité, nepřikryté).

Po půl hodině (maso by mělo být zatažené) obsah pekáč promícháme, malinko podlejeme horkou vodou a přidáme kousky kuřete.

Přiklopíme poklicí a pečeme 50 minut.

Po uplynutí této doby rozkvedláme v hrnku vody mouku.

Zkontrolujeme, zda je maso měkké a pokud ano, přilejeme do pekáče vodu s moukou (přes sítko), přidáme ještě jeden hrnek horké vody, promícháme, troubu ztlumíme na 200°C a necháme ještě 20 minut péct. Občas promícháme, podle potřeby můžeme přilít ještě trochu vody.

Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Přidáno: 6.12.2020