Masovo-zeleninovo-těstovinový mišmaš

Ingredience

600 g libového masa (vepřové, krůtí, kuřecí), 500-600 g hlávkového zelí, 1 menší pórek, 1 velká červená paprika, 2 lžíce solamylu, sůl, mletý pepř, drcený kmín, chilli, mletý zázvor, olej, 250 g celozrnných těstovin

Postup

Maso nakrájíme na kostky a promícháme se solamylem. V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm opečeme dozlatova. Pak osolíme, opepříme, trochu podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme do poloměkka. Občas zamícháme. Zelí nakrouháme, pórek nakrájíme na kolečka, papriku na malé nudličky. Přidáme k poloměkkému masu, okmínujeme, okořeníme špetkou chilli a zázvoru a za občasného promíchání dodusíme doměkka.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scezené přimícháme k masu se zeleninou. Podle chuti dokořeníme.

Masovo-zeleninovo-těstovinový mišmaš
Masovo-zeleninovo-těstovinový mišmaš
Masovo-zeleninovo-těstovinový mišmaš

Přidáno: 7.11.2008