Medové kuře

Ingredience

1 celé kuře, 3 lžíce medu, 3 lžíce oleje, 1 lžička chilli, sůl, tymián, 1 velká cibule, 250 ml smetany na vaření, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky

Postup

Omyté a osušené kuře naporcujeme na čtvrtky a ze všech stran osolíme.
V misce rozšleháme vidličkou med, olej a chilli. Touto směsí potřeme ze všech stran čtvrtky kuřete, vložíme do pekáče vytřeného olejem, posypeme tymiánem a obložíme kousky cibule. Podlijeme troškou vody a dáme do trouby vyhřáté na 230°C. Po 15 minutách potřeme zbytkem marinády, přikryjeme pokličkou a upečeme doměkka.
Měkké maso vyjmeme z pekáče. Do výpeku nalijeme mouku rozkvedlanou v hrnku vody (vody můžeme dát i méně, záleží kolik jí zůstalo pod kuřetem), smetanu, promícháme a vrátíme na chvíli do trouby, aby se mouka povařila.
Kuře na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s rýží, bramborami, knedlíkem, … co kdo rád.

Medové kuře
Medové kuře

Přidáno: 2.3.2010