Mexické kuře

Ingredience

1 kuře, 1 kostka slepičího bujónu, 3 lžíce ostrého kečupu, 4-5 stroužků česneku, 2 lžíce worcestrové omáčky, mletý pepř, sůl, chilli, 1 cibule, 1 necelá lžíce hladké mouky

Postup

V 200 ml vody rozvaříme bujón. Přidáme kečup, rozmačkaný česnek, worcestrovou omáčku, podle chuti pepř a chilli (cca po čtvrt lžičce). Rozmícháme a nalijeme do pekáče s pokrájenou cibulí.

Na to naskládáme lehce osolené naporcované kuře.

Přikryté vložíme do trouby vyhřáté na 210°C, po 20 minutách ztlumíme na 190°C. Během pečení podléváme šťávou zpod kuřete, ke konci pečení odkryjeme, aby maso získalo pěknou barvu.

V půl hrnku vody rozkvedláme trochu mouky a asi 15 minut před koncem pečení vlijeme do pekáče, promícháme a necháme provařit.

Šťávy není moc, kdo rád rýži s více šťávou, může surovin na ni přidat (k 1 kuřeti jsem dala všeho ostatního dvojnásobné množství). Podáváme s rýží a čerstvou zeleninou.

Mexické kuře
Mexické kuře
Mexické kuře
Mexické kuře
Mexické kuře
Mexické kuře

zdroj: ekucharka.net

Přidáno: 6.6.2010