Pečené kuře se zeleninovým bulgurem
Ingredience
4 kuřecí stehna (klidně můžeme použít celé rozčtvrcené kuře), 5 lžic oleje, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžička soli, 0,5 lžičky mletého pepře, 1 lžička kari, 1 lžička sušeného oregana, 10 řapíků celeru, 2 mrkve, 2 petržele, kousek másla
250 ml bulguru + 500 ml vody
Postup
Olej smícháme se solí, paprikou, kari, oreganem a pepřem. Tuto směs vmasírujeme ze všech stran do kuřecích čtvrtek a pak je necháme hodinu odpočinout.
Celerové řapíky, mrkev i petržel nakrájíme na malé kousky a všechnu zeleninu rozprostřeme do pekáče vyloženého papírem na pečení.
Na zeleninu uložíme kuřecí čtvrtky, na každou položíme tenký plátek másla a všechno podlejeme trochou vody (asi 200 ml).
Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a kuře pečeme asi 50 minut.
Bulgur nasypeme do hrnce, zalejeme vodou, osolíme, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 20 minut.
Až je maso měkké, vyndáme je na talíř.
Uvařený bulgur nasypeme do pekáče do výpeku z kuřete se zeleninou a všechno promícháme.
Přidáno: 16.3.2019